eXTReMe Tracker <

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2011

ΘΑΝΑΤΩ ΘΑΝΑΤΟΝ ΠΑΤΗΣΙΑ - Είπαν για αυτό:

"Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που απευθύνεται σε ''υποψιασμένους'' αναγνώστες.Ο''παραπλανητικός τρόπος'' γραφής,το στοιχείο του αιφνιδιασμού,το γεγονός ότι καταπιάνεται με θέματα της ''σκοτεινής'' πλευράς της ψυχής,η αίσθηση που έχεις διαβάζοντάς το ότι πάντα κάτι κρύβεται πίσω από τις γραμμές(και θες να το ανακαλύψεις),το ρέον ύφος του λόγου,είναι μερικά απ'τα στοιχεία του βιβλίου που το κάνουν να κρατά τον αναγνώστη σε εγρήγορση,απ'την πρώτη ως την τελευταία λέξη κάθε ιστορίας!Συγχαρητήρια στο συγγραφέα!"
Λίνα Τεκέογλου

"Αγαπώ τα διηγήματα αλλά αυτά εδώ τα λάτρεψα! Ειδικά για τα "Θρύψαλα" πιστεύω πως πιο ωραίο διήγημα δεν έχω διαβάσει...κι εχω διαβάσει αρκετά στη ζωή μου! Περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο βιβλίο του!"
Μαρία Χρανιωτάκη

"Διηγήματα που κινούνται στο χώρο της λογοτεχνίας του φανταστικού περιέχει η συλλογή αυτή του Θεόφιλου Πασχαλίδη. Ο συγγραφέας που έχει δημοσιεύσει αρκετά διηγήματά του σεunderground περιοδικά και fanzines του συγκεκριμένου λογοτεχνικού είδους παρουσιάζει για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη συλλογή. Κοινό σημείο των σύντομων ιστοριών του οι ανατροπές που επιφυλάσσουν στο τέλος της αφήγησης, στοιχείο που μαζί με την αμεσότητα της γραφής του κάνει το βιβλίο μια σίγουρη επιλογή ιδιαίτερα εκείνους που γοητεύονται από την λογοτεχνία του φανταστικού. Υπάρχουν όμως διηγήματα (όπως για παράδειγμα το εξαιρετικό «Ζιπρασιδόνη») που αναδεικνύουν το ταλέντο του αφηγητή ξεπερνώντας τους συχνά ανώφελους διαχωρισμούς σε είδη. Είναι ιστορίες που μπορεί να διαβάσει και να απολαύσει κάθε αναγνώστης"
www.eyelands.gr

"Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, ένα βιβλίο σαφώς επηρεασμένο από την αμερικάνικη λογοτεχνία και κυρίως από την Beat λογοτεχνία"
Βασίλης Τσιαμπούσης-Λογοτέχνης

"Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο -το προσυπογράφω χωρίς φόβο και με πάθος- που πιστεύω ότι ήδη έχει προκαλέσει αλλά και θα συνεχίσει να προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση και θα συζητηθεί...Το κυριότερο όμως είναι πως το βιβλίο αυτό μας αποκαλύπτει ένα γνήσιο ταλέντο που εύχομαι και πιστεύω πως θα προσφέρει ακόμα περισσότερα στο μέλλον"
Αλέξανδρος Αραμπατζής-Λογοτέχνης

"Μέσα σε λίγες σελίδες με έκανε να συμπαθήσω, να μισήσω, να αγαπήσω, να φοβηθώ, να χαρώ, να κλάψω και να γελάσω. Αυτό είναι κάτι παραπάνω απο τέχνη...Είναι μαγεία!"
Μαρία Τ.

"Πολύ ωραίο και ανατρεπτικό! Με άφησε άφωνη γιατί στις περισσότερες ιστορίες δεν περίμενα με τίποτα την εξέλιξη κι αυτό με εντυπωσίασε. Συγχαρητήρια, καταπληκτική δουλειά!
Ράνια Α.

"Ένα βιβλίο που θα σας συναρπάσει και που δύσκολα θα αφήσετε απο τα χέρια σας!"
"Προβολή"-Free press

"Ο συγγραφέας με διηγηματική άνεση καταφέρνει μέσα σε λίγες σελίδες να ολοκληρώνει ζωές, καταστάσεις, επεισόδια, υφαίνοντας τα με το στέρεο νήμα της βίας"
Ξενοφών Μπρουντζάκης-Βιβλιοκριτικός

"Δεκατέσσερα διηγήματα που θα θέλετε να θυμάστε!"
"Lifo" - Free press

"Δεκατέσσερις οδυνηρές ιστορίες. Πόνος, αλήθεια, μοναξιά, απώλεια και μέσα σ' όλα τα ζόρικα να βρίσκεις κομμάτια της ζωής σου...Θανάτω θάνατον Πατήσια. Κατευθείαν στην καρδιά. Του Θεόφιλου Πασχαλίδη απο τις εκδόσεις Τετράγωνο.
Talk of the town - Περιοδικο